Chifle pufoase pentru burgeri

Cine nu iubeste acele chifle pufoase pentru burgeri? Daca si voi preferati sa faceti chiflele in casa in loc sa le cumparati, atunci trebuie sa incercati aceasta reteta. Am pregatit de doua ori aceste chifle si au iesit foarte pufoase. Pentru inspiratie am folosit reteta lui Alejandro Ramon de pe blogul lui, Just One Bite, Please.

chifle pufoase pentru burgeri

Durata: 4h 30

Dificultate: medie

Portii: 14

Ingrediente:

  • 180 gr apa
  • 180 gr lapte dulce
  • 70 gr ulei de floarea soarelui
  • 4 oua
  • 800 gr faina alba 650
  • 1 pliculet drojdie instant
  • 15 gr sare

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Incepem prin a cerne faina. Intr-un castron amestecam apa, laptele, ouale, uleiul, drojdia si jumatate din cantitatea de faina. Dupa ce am omogenizat toate ingredientele, adaugam restul de faina si sarea. Framantam aluatul aproximativ 10 minute. La inceput aluatul va fi foarte lipicios, insa dupa 10 minute acesta se va mai lipi foarte putin.

Dam aluatului forma unei bile si il lasam sa creasca intr-un castron pe care l-am uns cu putin ulei. Acoperim castronul cu folie de plastic. Dupa o ora impaturim aluatul in 3 si il punem inapoi in castron cu partea impaturita in jos. Ungem aluatul cu putin ulei si acoperim castronul. Aluatul va mai creste inca o ora la temperatura camerei.

Ungem cu putin ulei blatul de lucru si impartim aluatul in 14 bucati de 100 de grame. Luam fiecare bucata si ii dam forma unei bile. Ungem chiflele cu putin ulei si le acoperim. Lasam aluatul sa se odihneasca timp de 15 min.

Pregatim tavile in care vom coace chiflele. Punem hartie de copt si o ungem cu ulei de masline. Daca vrem ca chiflele sa iasa mai inalte (eventual pentru un burger dublu), putem face niste inele din staniol cu diametrul de 10 cm si inaltimea de 3 cm si sa punem hartie de copt inauntrul inelelor. Mie imi place mai mult varianta aceasta si tai chifla in trei, iar felia din mijloc de obicei o pastrez pentru micul dejun, cand o prajesc si o mananc cu unt si gem.

Luam fiecare bucata de aluat si ii dam din nou forma de chifla. Punem chiflele in forme si le acoperim. Aluatul va ma creste timp de o ora si jumatate.

Incalzim cuptorul la 190ºC. Ungem chiflele cu putina apa si daca doriti, puneti si susan. Coacem chiflele timp de 14 minute, pana cand devin aurii. Lasam chiflele sa se raceasca inainte de a le folosi.

Eu am facut chiar si niste mini chifle, de 50 de gr, pe care le-am copt timp de 7 minute. Au iesit foarte dragalase.

Chiar daca dureaza mai mult sa pregatesti aceste chifle, eu zic ca merita. Si daca tot va este pofta de un burger, va recomand aceasta reteta: burger de vita de la A la Z.

chifle pufoase pentru burgeri

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram, pinterest si youtube.

Pofta buna!