Avand in vedere ca maine este Ziua Indragostitilor, va propun un desert delicat si sofisticat: minitarte cu zmeura. Partea cea mai frumoasa atunci cand faci tarte, este ca poti sa folosesti ce fructe doresti. Prin urmare, daca nu sunteti fan zmeura, puteti sa o inlocuiti fara nicio problema.
Dificultate: medie
Portii: 6 minitarte
Ingrediente:
Aluat
- 200 gr faina 550
- 100 gr unt rece
- 60 ml apa rece
- 1 praf de sare
Umplutura
- 300 gr zmeura
- 3 linguri zahar
- 1 lingura faina
Extra
- 1 galbenus de ou
Intr-un castron cernem faina si sarea. Adaugam untul si framantam. Turnam treptat apa rece si amestecam pana obtinem un aluat consistent. Punem aluatul intr-o punga si il dam la frigider pentru cel putin 40 de minute.
Intr-un castron amestecam zmeura cu zaharul si faina. Incalzim cuptorul la 200ºC.
Scoatem aluatul din frigider si tapetam cu faina blatul de lucru. Intindem aluatul, gros de cativa milimetri. Cu un pahar taiem 12 cercuri. Diametrul trebuie sa fie putin mai mare fata de baza formelor de tarte.
Asezam in formele de tarta cate un cerculet. Intepam cu furculita aluatul. Adaugam cate o lingura de zmeura. Incercam sa nu punem foarte mult sirop, intrucat va iesi din tarta in timpul coacerii. Punem deasupra al doilea cerculet. Lipim bine cele doua cerculete si presam marginea cu furculita.
Fiti creativi si faceti diferite forme pe care le lipiti cu galbenus de ou. Daca sarbatoriti Ziua Indragostitilor, puteti sa faceti cate o inimioara.
Intr-un castron frecam galbenusul de ou si ungem tartele pentru a se rumeni frumos.
Introducem tartele la cuptor pentru aproximativ 30-35 de minute. Serviti tartele cu zmeura dupa ce s-au racit complet.
Daca va plac deserturile dulci-acrisoare, atunci trebuie sa incercati aceste minitarte cu zmeura! Mai multe deserturi cu zmeura gasiti aici.
Pofta buna!
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook si instagram.