Nu exagerez cand spun ca aceasta este cea mai buna retetea de hamburger pe care am incercat-o. Burgerii de vita facuti in casa sunt mult mai buni decat cei cumparati. Este adevarat ca dureaza mai mult sa ii pregatesti, insa eu una consider ca merita si cred ca mai am cativa sustinatori in casa!
Mai jos pasii pentru a obtine cel mai savuros burger de vita! 🙂
- 2h-4h daca faceti si chiflele in casa
- 1h 20 daca folositi chifle cumparate
Dificultate: medie
Portii: 4
Ingrediente:
Pentru burger:
- 500 gr carne tocata de vita (pulpa)
- 4 chifle (gasiti mai multe retete aici)
- 4 felii branza Cheddar
- 1 ceapa de apa/ ceapa verde
- 2-3 castraveti in otet
- 2 linguri mustar
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingurita otet balsamic
- Salata rucola
- Ketchup
- Usturoi uscat
- Sare, piper
Pentru sos de maioneza:
- 1 ou intreg
- 150 ml ulei de floarea soarelui
- 1 lingura mustar
- 1-2 linguri suc de lamaie
- Salata iceberg
- Sare, piper
In cazul in care ati decis sa faceti chiflele in casa, cel ma bine este sa incepeti cu pregatirea aluatului, pentru a economisi timp.
Framantam carnea tocata cu sare, piper si usturoi uscat. Impartim carnea in patru si ii dam forme de bile pe care le aplatizam si le introducem la frigider pentru aproximativ 1 ora. Intre timp, vom pregati sosul de maioneza.
Pentru maioneza am folosit mixerul vertical, intrucat mi se pare cea mai usoara metoda. Am pus oul intr-un vas inalt, l-am mixat putin si apoi am inceput sa adaug ulei treptat, pana cand s-a intarit maioneza. Taiem marunt 1/4 de salata iceberg. Adaugam 2 linguri de maioneza, mustar, sucul de lamaie, sare, piper si amestecam. Este absolut delicios acest sos! Ajustati cantitatile pentru acest sos in functie de preferinte. Gustati pe masura ce il pregatiti.
Ceapa o curatam si o taiem rondele, dupa care o frecam cu sare grunjoasa si putin otet balsamic.
Scoatem carnea de la frigider si incingem o tigaie non-aderenta, preferabil de fonta. Tapetam cu putin ulei bucatile de carne si le punem in tigaie. Ungem chiftelele cu putin mustar. Le lasam 2 minute si le intoarcem. Ungem din nou cu mustar. Mai lasam inca doua minute si adaugam o felie de branza Cheddar deasupra. Mai tinem carnea in tigaie pana se topeste branza. In functie de cum preferati carnea, ajustati timpul de coacere.
Acum urmeaza partea cea mai interesanta, “asamblarea” hamburgerului. Luam chifla si o taiem in doua. Ungem partea de jos a chiflei cu sos de maioneza si punem deasupra chifteaua, feliile de ceapa si castraveti si salata rucola. Ungem cealalta jumatate de chifla cu ketchup pe partea interioara.
Nu cred ca trebuie sa mai spun ca burgerul merge perfect langa cu o portie de cartofi prajiti!
Tips & tricks:
- In cazul in care chifla a crescut foarte mult, scoateti o parte din miez pentru a nu manca multa paine;
- Daca chiflele nu mai sunt calde, rumeniti fiecare jumatate timp de 30 de secunde in tigaie;
Sper ca o sa va placa si voua la fel de mult acest burger de vita! Astept parerile voastre si pe paginile de facebook si instagram.
Pofta buna!