Toast cu avocado și salată de primăvară

Ce bine este când vine primăvara și ai atâtea variante de salate! Pentru mine cel mai relaxant lucru este să merg în grădină și să culeg tot felul de frunze pentru salată. Azi vă propun o rețetă foarte simplă pe care eu o pregătesc de obicei dimineața: toast cu avocado și salată de primăvară.

toast cu avocado și salată de primîvarâ

Durată: 15 min

Dificultate: ușoară

Porții: 1 porție

Ingrediente:

  • 1/2 de avocado copt
  • 50 gr mix de salată: măcris, spanac, mangold, salată verde, rucola (orice vă place)
  • 1-2 ridichi
  • 1 fir ceapă verde
  • 1/4 linguriță busuioc uscat (preferabil busuioc lămâios)
  • 1 linguriță suc de lămâie
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • 1/2 lingurița oțet balsamic
  • piper proaspăt măcinat
  • sare

Punem o felie de pâine la prăjit. În ultima perioadă am început să mănânc numai pâine cu maia și mi se pare că gustul ușor acrișor al pâinii se combină foarte bine cu celelalte arome.

Spălăm avocado, legumele și salata. Tăiem avocado pe jumătate și înlăturăm coaja folosind o lingură. Pisăm avocado cu o furculiță, punem sare și sucul de lămâie si amestecăm. O să vedeți că sucul de lămâie merge de minune cu avocado. Pentru salată feliem ridichile și tocăm ceapa. Le amestecăm cu frunzele preferate. Pentru dressing amestecăm uleiul de măsline, oțetul balsamic, busuiocul și sarea.

Asamblăm totul pe o farfurie. Punem felia de pâine pe care întindem pasta de avocado. Așezăm deasupra salata și turnăm dressingul. La final adăugăm niște piper proaspăt măcinat și ne punem pe mâncat. Iubesc orice rețetă cu avocado și cred că mănânc de cel puțin 3 ori pe săptămână avocado. Dacă aș putea, mi-aș planta un copac în grădină ca să am în fiecare zi.

Poftă bună!