Anul acesta am decis ca pentru masa de Revelion sa nu petrecem prea mult timp in bucatarie. La felul principal am pregatit pui cu lamaie si branza feta. Uneori nu ai nevoie de retete prea complicate pentru a face o masa speciala.

Durata: 1h 30
Dificultate: usoara
Portii: 8
Ingrediente:
- 1 – 1.2 kg piept de pui
- 200 gr branza feta
- 6 rosii cherry
- 2 catei de usturoi zdrobiti
- 1 lamaie netratata
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita mix grecesc ( oregano, menta, busuioc)
- sare
Mai intai pregatim marinada in care va sta puiul timp de jumatate de ora la frigider. Amestecam sucul de la jumatate de lamaie cu uleiul de masline, usturoiul si putina sare. Avand in vedere ca feta este sarata, nu este nevoie sa punem foarte multa sare. Adaugam bucatile de piept de pui in marinada si ungem bine fiecare bucata de carne.
Incalzim cuptorul la 180ºC.
Dupa ce am marinat carnea, o punem intr-o tava sau o tigaie. Turnam si marinada peste pieptul de pui si punem deasupra bucati de branza feta. Asezam din loc in loc felii de lamaie si rosii cherry.
Acoperim cu un capac sau folie de aluminiu si punem tava la cuptor. Coacem timp de 20 de minute, dupa care inlaturam folia de aluminiu sau capacul si mai coacem inca 20-25 de minute, pana se rumeneste carnea putin.

Am mai pregatit si vinete la cuptor cu branza feta si rosii si rulouri de dovlecei cu branza pecorino.
La desert am avut tarta cu lime si sos de mango si avocado si nelipsitele prajituri pregatite de mama mea.
Desi postarea aceasta a venit cam tarziu in an, poate va inspirati anul urmator 珞 .
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram si pinterest.
Pofta buna!