Rulouri vietnameze cu pui

In ultimele luni am incercat sa nu comand mancare si sa fac totul acasa. Bineinteles, a fost o mare provocare, mai ales ca trebuie sa pregatesti 3 mese pe zi, iar dupa o perioada incepi sa te saturi de aceleasi feluri de mancare. Asa ca, in fiecare weekend incerc ceva nou. Weekend-ul trecut am facut pentru prima oara rulouri vietnameze cu pui. Ma asteptam sa fie mai complicat, insa sunt super simplu de pregatit.

rulouri vietnemeze cu pui

Durata: 1h 30

Dificultate: usoara:

Portii: 2

Ingrediente:

Pui marinat

  • 300 gr piept de pui
  • 1 lingura zahar
  • 3 linguri sos de soia
  • 1/2 lingurita sare (daca sosul de soia este nesarat)

Altele

  • 100 gr taitei vermicelli
  • 5 foi de orez
  • 1/2 castravete lung
  • 1 morcov
  • 1 salata verde
  • 1 legatura coriandru
  • 10 frunze busuioc
  • 10 frunze menta
  • 2 linguri ulei de susan

Incepem prin a marina carnea. Taiem pieptul de pui fasii si il punem intr-un castron. Adaugam sosul de soia, zaharul si sarea (daca este nevoie) si amestecam bine. Lasam la marinat cel putin o ora, la frigider.

Dupa ce am marinat carnea, incingem uleiul de susan intr-o tigaie si prajim la foc puternic fasiile de piept de pui, pana cand se caramelizeaza. Lasam puiul sa se raceasca.

Inmuiem taiteii vermicelli in apa, timp de cateva minute. Intre timp fierbem intr-o oala un litru de apa. Fierbem taiteii timp de 3 minute, dupa care ii strecuram si ii lasam sa se raceasca.

Curatam castravetele si morcovul si le taiem felii cat mai subtiri.

Umplem un bol mai mare cu apa calda. Luam o foaie de orez si o inmuiem in apa aproximativ 30 de secunde. Inlaturam excesul de apa si o asezam pe o farfurie intinsa.

In partea de jos a foii de orez punem salata verde, legumele, busuioc, menta, coriandru si taiteii vermicelli. Pe randul de deasupra punem fasii de piept de pui. Partea inferioara a foii se aducea deasupra umpluturii si se impaturesc partile laterale. Se infasoara in restul de foaie, intr-un rulou strans.

rulouri vietnameze cu puiPVNL5273

Serviti rulourile vietnameze cu sos de alune sau sos de soia. In cazul in care doriti un preparat vegetarian, nu mai folositi pieptul de pui, ci doar legume.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram, pinterest si youtube.

Pofta buna!