In urma cu cateva saptamani m-am dus la Nasul Rosu pentru aprovizionare. Imi place sa am mereu legume si fructe proaspete in casa, iar atunci cand vad ceva nou, nu pot rezista si trebuie sa cumpar. Ma entuziasmez ca un copilas si nu pot parasi magazinul fara sa primesc tot ceea ce imi doresc 🙂 . Asa am venit acasa cu cateva sacose pline, printre care si varza Savoy si romanesco.
Dupa putin research am decis sa fac niste rulouri de varza Savoy. Mi s-a parut interesanta ideea sa combin quinoa cu nuca si fistic. Mie mi-au placut foarte mult aceste rulouri si imi doresc sa le incerc din nou.
Durata: 45 min
Dificultate: usoara
Portii: 2
Ingrediente:
- 6 frunze de varza Savoy
- 1/2 dovlecel
- 1 morcov
- 1 ceapa mica
- 2 catei de usturoi
- 2 linguri quinoa nefiarta
- 1 lingura nuca macinata
- 1 lingura fistic macinat
- 1 lingura ulei de masline
- 1/2 lingurita otet balsamic
- 1/2 lingurita boia dulce
- 1/2 lingurita usturoi uscat
- sare
Incalzim cuptorul la 200°C
Umplem cu apa o oala mai mare si o punem pe foc. Inchidem focul cand apa incepe sa fiarba. Punem frunzele de varza si le lasam 2-3 minute pentru a se inmuia.
Separat, fierbem quinoa timp de 15 minute sau conform instructiunilor de pe ambalaj. O scurgem dupa ce a fiert.
Curatam dovlecelul si morcovul si le dam prin razatoare. Tocam marunt ceapa si usturoiul.
Incingem uleiul de masline intr-o tigaie. Calim ceapa si usturoiul aproximativ un minut, dupa care adaugam dovlecelul si morcovul. Le lasam pe foc timp de cateva minute, pana cand nu mai lasa deloc apa.
Intr-un bol amestecam quinoa cu legumele calite si restul ingredientelor (otetul balsamic, boia, usturoi uscat, nuca, fistic si sare).
Luam frunzele de varza Savoy si le taiem pe jumatate, inlaturand partea groasa pentru a fi mai usor de rulat. Umplem fiecare jumatate de frunza cu o lingurita de umplutura. Rulam frunzele si le punem intr-un vas pe care il vom introduce la cuptor.
Lasam la copt rulourile de varza Savoy cu quinoa timp de 20-25 de minute.
In cazul in care intr-o zi vreti sa renuntati la carne, va recomand sa incercati aceste rulouri de varza Savoy cu quinoa.
Mai multe retete vegane gasiti aici. Printre preferatele mele sunt romanesco la cuptor cu usturoi si lamaie si salata de ardei copti cu usturoi verde si patrunjel.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram, pinterest si youtube.
Pofta buna!