Sos tzatziki cu dovlecel si menta

Cand auzim de sos tzatziki, ne gandim automat la iaurt grecesc, castraveti, marar, usturoi. Insa cine spune ca nu putem fi creativi si nu putem schimba putin ingredientele? ­čÖé Am inceput de curand sa folosesc tot mai des dovlecel crud si imi place la nebunie. Asa ca, de ce nu un sos tzatziki cu dovlecel si menta?

Durata: 15 minsos tzatziki cu dovlecel si menta

Dificultate: usoara

Portii: 4

Ingrediente:

  • 250 gr iaurt grecesc
  • 1 dovlecel mic
  • 1 catel de usturoi
  • menta (7-8 frunze)
  • 1 lingura ulei de masline
  • sare, piper

Spalam dovlecelul si il dam prin razatoarea mica. Il scurgem foarte bine (in mana, printr-o sita, cu tifon – cum doriti). Zdrobim catelul de usturoi, iar menta o tocam fin. Amestecam toate ingredientele si am obtinut un sos demential. ­čÖé

Lasam sosul tzatziki cel putin o ora la frigider.

Cand am facut chipsurile din cartofi dulci, am incercat si acest sos tzatziki cu dovlecel si menta. Dar merge de minune si ca aperitiv, cu pita greceasca.

Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram si pinterest.

Pofta buna!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.