Cand auzim de sos tzatziki, ne gandim automat la iaurt grecesc, castraveti, marar, usturoi. Insa cine spune ca nu putem fi creativi si nu putem schimba putin ingredientele? 🙂 Am inceput de curand sa folosesc tot mai des dovlecel crud si imi place la nebunie. Asa ca, de ce nu un sos tzatziki cu dovlecel si menta?
Durata: 15 min
Dificultate: usoara
Portii: 4
Ingrediente:
- 250 gr iaurt grecesc
- 1 dovlecel mic
- 1 catel de usturoi
- menta (7-8 frunze)
- 1 lingura ulei de masline
- sare, piper
Spalam dovlecelul si il dam prin razatoarea mica. Il scurgem foarte bine (in mana, printr-o sita, cu tifon – cum doriti). Zdrobim catelul de usturoi, iar menta o tocam fin. Amestecam toate ingredientele si am obtinut un sos demential. 🙂
Lasam sosul tzatziki cel putin o ora la frigider.
Cand am facut chipsurile din cartofi dulci, am incercat si acest sos tzatziki cu dovlecel si menta. Dar merge de minune si ca aperitiv, cu pita greceasca.
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram si pinterest.
Pofta buna!