Supa crema de morcovi si ghimbir

Nu stiu cum se face, dar m-am trezit in frigider cu cateva kilograme de morcovi. Ce sa fac, ce sa fac? Afara era chiar frig si am zis ca merge de minune o supa crema de morcovi si ghimbir. Si a fost chiar delicioasa!

supa crema de morcovi si ghimbir

Durata: 1h

Dificultate: usoara

Portii: 4

Ingrediente:

  • 600 gr morcovi
  • 1 cartof mediu
  • 1/2 dovlecel
  • 1 ceapa
  • 2 fire usturoi verde
  • 1 lingurita ghimbir ras
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 lingurita salvie
  • 1/2 lingurita turmeric
  • sare, piper

Spalam legumele si le curatam. Tocam marunt ceapa si usturoiul. Morcovul, cartoful si dovlecelul le taiem in bucati mai mici.

Incingem intr-o oala uleiul de masline si calim ceapa si usturoiul. Adaugam restul legumelor si amestecam. Punem ghimbirul, salvia si turmericul. Turnam 800 ml de apa si lasam legumele la fiert la foc mic, pana cand se inmoaie.

Punem supa intr-un blender si pasam. Pentru a avea o consistenta cat mai fina, putem strecura supa. Turnam supa de morcovi inapoi in oala. In cazul in care este prea lichida, o mai lasam la fiert. Adaugam sare si piper dupa gust.

Mie imi place sa mananc supa crema de morcovi si ghimbir cu crutoane sau chipsuri de legume.

Si daca esti fan supa crema (ca si mine), gasesti aici mai multe retete. Preferata mea este supa crema de rosii si ardei copti. Este pur si simplu fabuloasa!

supa crema de rosii coapte cu branza feta

Astept parerile voastre si pe paginile de facebookinstagram, pinterest si youtube.

Pofta buna!