Inca o reteta pe care mama obisnuia sa o faca des cand eram mica: ardei copti cu sos de smantana. Este perfecta pentru acele zile cand nu doresti sa mananci carne.
Durata: 20 min
Dificultate: usoara
Portii: 2
Ingrediente:
- 300 gr ardei copti
- 200 ml smantana pentru gatit
- 1 galbenus
- 1 lingurita faina
- 1 lingura ulei de masline
- sare, piper
Taiem ardeii copti in felii subtiri. Intr-o tigaie, punem la incins uleiul de masline. Adaugam ardeii copti si amestecam. Turnam 100 ml de apa si lasam la foc mediu pana cand apa scade la jumatate.
Intr-un castronel amestecam bine smantana cu galbenusul si faina, astfel incat sa nu ramana cocoloase. Turnam peste ardei si lasam sa dea in clocot de cateva ori. Sosul de va ingrosa destul de repede. Adaugam sare si piper proaspat macinat.
Daca vreti sa pregatiti intr-o zi ceva rapid, incercati acesti ardei cu sos de smantana. Sunt super buni!
Astept parerile voastre si pe paginile de facebook, instagram si pinterest.
Pofta buna!